nieuws

24.11.2018 - Het jaarlijkse uitje van de meisjes van de slijterij.

Zaterdag 24 november 2018 hadden wij: “meisjes van de slijterij”, ons jaarlijks etentje van slijterij De Glinde. Er is alweer een jaar voorbij. Time flies. Ja, ook deze keer mochten de heren weer mee, en dat maakt het natuurlijk wel weer zo gezellig. We hebben gekozen voor restaurant: QuaKoken aan het spoor in Oldenzaal. Een trendy restaurant, met een industriéel vorm gegeven interieur.


We werden gastvrij ontvangen door jonge/ vriendelijke medewerkers. Op advies van een vrolijke medewerker, die op deze avond zijn vuurdoop had, hebben we allen gekozen voor “ het verassingsmenu” . De specialiteit van de chefkok. Met voor ieder nog de mogelijkheid een persoonlijke touch te geven. Over de hierbij behorende passende wijnen, konden wij ons zelf het beste adviseren. We hebben gezellig gekletst, over koetjes, kalfjes, kinderen, familie, klanten, buren enz. En natuurlijk nagepraat over het grote 100-jarig jubileumfeest. We waren het er allemaal over eens, dat dit een geweldig en tot in de puntjes verzorgd feest was. We hebben met z’n allen genoten en een hele gezellige lekkere avond gehad..25.11.2017 - Jaarlijkse etentje met de collega's

Zaterdag 25 november 2017 hadden wij: “meisjes van de slijterij”, ons jaarlijks etentje van slijterij De Glinde. Dit jaar hebben wij gekozen voor een etentje in Ootmarsum bij “Gasterij Oatmöassche”. Samen met onze mannen, werden wij vriendelijk en gastvrij ontvangen door uitbater Manfred Bijen. In het gezellige-sfeervolle restaurant zaten we aan een tafel bij de koperen brouwketels. In deze ketels wordt het inmiddels wel bekende “Othmar bier” gebrouwen. Zowel de bier/wijnkaart met zijn speciale Othmar bieren, als de menukaart met zijn streekgerechten waren zeer uitgebreid.


De bereide voorgerechten en menu’s waren een culinair hoogstandje. Perfect van smaak en topping. Wij hebben hier allen zeer van genoten. Na dit voortreffelijke diner, gingen we met zijn allen nog even naar de naastgelegen zaal.

In deze zaal werd volop feest gevierd. De muziekband “ De Helena’s “, vierden hier hun 50-jarig jubileum. Iedereen van ons, trof in dit aanwezige gezelschap wel een bekende, familie of collega. Onder het genot van een drankje en livemuziek van De Helena’s, met hun toppers uit de sixties en seventies, was dit een geweldige afsluiting van een hele lekkere en gezellige avond. Taxi Piet Ootmarsum, heeft ons allemaal weer veilig thuis gebracht. Slijterij De Glinde, dankjewel. Het was Heeeeeerlijk. Giaconda, Claudia, Jose, Pauline, Erwin, Frans, Willy en Frans.


05.11.2016 - Jaarlijkse etentje met de collega's

Samen met onze mannen hebben we op zaterdag 5 november 2016 ons jaarlijkse uitje gehouden.

Deze keer hadden we gekozen voor een etentje bij bar bistro “De Bels“ in Weerselo, waar we hebben kunnen genieten van een heerlijk uitgebreid 3-gangen menu a la carte.
Ook de bijpassende wijnen en speciale biertjes hebben we ruim laten serveren, door Ingrid Ensink, de dochter des huizes.Onder het genot van de sprankelende wijnen en de bijzondere speciale biertjes, hadden we ruim de tijd om weer eens heerlijk bij te kletsen, want op het werk in de slijterij, komt het hier natuurlijk niet van, daar moet gewerkt worden.

Als afsluiting namen we een romige cappuccino met een aantal overheerlijke kersenbonbons, dat maakte de Bourgondische avond helemaal compleet.
Nadien ging iedereen met een goed en voldaan gevoel weer huiswaarts.
We hopen deze jaarlijkse traditie in ere te houden.

Dit uitje werd ons aangeboden door de Monnik Dranken.

De meisjes van de slijterij;
Giaconda, Claudia, Jose en Pauline.


28.11.2015 - Jaarlijkse etentje met de collega's

Dit jaar zijn we met ons allen naar de Dominee geweest.
We hadden om 19.00 uur gereserveerd, en dat was maar goed ook, want de zaak zat bomvol!
Na het bestuderen van de menukaart was de keuze snel gemaakt en konden we gaan genieten van heerlijke voorgerechten zoals, champignons in roomsaus, wildpate en carpaccio.

Als hoofdgerecht hadden we keuze uit: wild, angusbeef, varkenshaas en vegetarische gerechten zoals een portobello, alles vergezeld van heerlijke wijntjes en biertjes.

Als laatste hebben we genoten van een lekker ijsje en koffie! Het was weer een gezellige avond!!!!

 

08.11.2014 - Jaarlijkse etentje met de collega's

Dit jaar zijn we met ons jaarlijkse "Stadsslijterij etentje" naar Bistro Het Koetsiertje geweest.
We hebben er allemaal heel lekker gegeten.We zaten gezellig boven, zodat andere gasten geen "last" van ons hadden
We hebben een erg leuk team en hopen nog veel van deze gezellige momenten te mogen beleven.

 

27.11.2013 - Xmas Night bij Tuincentrum Uit het Broek 

Op woensdagavond 27 november 2013 stonden we namens de “Stadsslijterij De Glinde” op de Xmas night bij tuincentrum Uit Het Broek, een gezellige kerstfair met o.a. live muziek, demonstraties en proeverijen.

Bij onze stand konden de bezoekers de volgende drankjes proeven:
* Dooley's (toffee creamlikeur)
* Fratello  (hazelnoot likeur)
* Morio Muskat (zoete witte wijn met een klein bubbeltje)
Er werd volop geproefd en de mensen waren zeer enthousiast.

De mogelijkheid bestond om ter plekke een fles de van geproefde drankjes te kopen, en daar werd gretig gebruik van gemaakt.
Het was weer een zeer geslaagde avond met enthousiast publiek.

23.11.2013 - Jaarlijkse etentje  met de collega's

Het was alweer zover, ons jaarlijkse etentje met de collega's, gezellig.
Dit jaar hadden we besloten met zijn allen naar Bistro Bels in Weerselo te gaan.We konden kiezen uit een menu met de heerlijkste gerechten, en aangezien het ook nog eens "Wildtijd" was, was het een avond met veel lekker eten.
Het was allemaal heerlijk, en ook erg gezellig om een avond met zijn allen bij elkaar te zijn.
Op naar volgend jaar!

25.09.2013 - Herfstfair bij Tuincentrum Uit het Broek 

Woensdag 25 september 2013  waren we namens ``Stadsslijterij De Glinde``  aanwezig met een stand op de Herfstfair bij Tuincentrum Uit het Broek  ( www.uithetbroek.nl ) .   
Deze herfstfair had als  thema ”bruid”.
Heerlijke hapjes ,muziek, een bruidsshow en nog veel meer zaken waarvan elke vrouw houdt, zorgden voor een prima sfeer.Tijdens deze Herfstfair kon er ook worden geproefd bij onze stand. Met name onze Bubbling Morio-Muskat wijn en Dooley`s Toffee Liqueur
vielen goed in de smaak bij de dames en  menig flesje ging mee naar huis.
Al met al  een succesvolle avond.
Woensdag 27 november 2013 zijn wij wederom aanwezig bij Tuincentrum Uit het Broek
maar dan op de Kerstfair. Tot dan !

14.03.2013 - Nosing & Tasting bij StadsSlijterij De Glinde in Oldenzaal
Op Donderdag 14 maart 2013  werd in Stadsslijterij de Glinde de  jaarlijkse whiskyproeverij gehouden.
Er was een brede line up neergezet om de verschillende facetten van whisky goed aan het licht te brengen.

De line up bestond uit een drietal expressies van GlenDronach en een vijftal van BenRiach. Ook werden daar een aantal passende hapjes bij geserveerd.
Onder leiding van Vincent Tijink (verkoopadviseur De Monnik Dranken ) werd er eerst op het productie proces ingegaan en daarna werd er aandachtig geproefd, waardoor er een levendige discussie ontstond.

Topper van de avond was wel The Glendronach Cask Strenght 54,8% batch 1
www.monnik-dranken.nl/products/detail/1212

Kortom, het was een zeer geslaagde avond met enthousiaste whiskyliefhebbers.


20.12.2012 - Jaarlijkse etentje met de collega’s.
Elk jaar gaan we uit eten met de collega’s en de mannen mogen dan ook mee! We zijn dit jaar bij Tante Annies geweest . Het was weer een super gezellige avond.

 

28.11.2012 - Xmas Night bij Tuincentrum uit het Broek.
Woensdag 28 november 2012 hebben we deelgenomen aan de Xmas Night bij Tuincentrum Uit het Broek. Op deze avond waren er verschillende bedrijven aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje en live muziek konden bezoekers zo hun kerstinkopen doen . Het was een geweldig succes!!

Xmasnight

 

25.06.2010 - Gezinsuitbreiding bij Frans en Claudia
Op 25 juni 2010 is Rolien geboren, het 2e kindje van "onze" Claudia en Frans Scholten. Beide ouders en grote zus Carmen zijn heel blij en trots met hun dochter en kleine zusje. Rolien is een gezonde en flinke meid, weegt bijna 7 ½ pond en is 53 cm lang.

03.04.2010 - BenRiach, GlenDronach en The Irishman op eerste Whiskyfair Twente
Op zaterdag 3 april 2010 was de eerste editie van Whisky Fair Twente. Deze vond plaats in het Rabotheater in Hengelo (o) en de dag was verdeeld in twee sessies: de middag van 14.00 tot 16.30 uur en de avond van 17.30 tot 20.00 uur.

02.03.2010 - Aankondiging Whisky Fair Twente, 3 april 2010
Op zaterdag 3 april 2010 zal de eerste editie van de Whisky Fair Twente plaatsvinden in het Rabotheater in Hengelo (O). Naast aanbod voor de ervaren liefhebber is ook gedacht aan de beginnende whiskydrinker. Ook is er extra aandacht voor de vrouwelijke (aanstaande) liefhebber van whisky. Verspreid over twee sessies kan de bezoeker een rondgang maken langs stands van zowel de grote merken, importeurs, de kleinere bottelaars en bekende verzamelaars. Daarnaast zullen er een aantal Master classes georganiseerd worden (thema’s en organisatoren via aankondigingen op de website).

08.12.2009 - Quick Business op bezoek bij Stadsslijterij De Glinde
Dinsdag 8 december 2009 stond voor de Quick Business leden het zogenaamde Walking Netwerk Diner op het programma. Hierbij werd ook een bezoek gebracht aan onze Stadsslijterij. In 4 groepen van ongeveer 15 personen werden 4 adressen bezocht.

09.10.2009 - Kunst in de etalage tijdens de maand oktober
In de maand oktober hing er in tientallen etalages in de binnenstad van Oldenzaal uiteenlopende kunst.
In de etalage van de Stadsslijterij was werk te zien van Kim Grote Punt.

01.09.2009 - Opening Stadsslijterij Oldenzaal
Stadsslijterij Oldenzaal opent voor het eerst de deur.

31.08.2009 - Afscheid vanDe Glinde
Maandag 31 augustus jl. hebben twee dames van Slijterij de Glinde aan de Eschstraat afscheid genomen. Ine Geerdink en Ria Heitbrink gaan genieten van hun pensioensgerechtigde leeftijd en hebben voor de laatste keer de deur van de slijterij mogen sluiten. Daadwerkelijk de deur sluiten want op deze locatie zal de slijterij niet meer open gaan. Slijterij de Glinde heeft namelijk per 1 september een prachtig nieuw onderkomen aan de Ootmarsumsestraat 21 en zal vanaf deze datum Stadsslijterij De Glinde gaan heten.